Pioni.fi
Cartridge
0
Sinun kottikärrysi:
0,00 €

Pionien kukinta-ajoista

 

Meiltä kysytään varsin usein pionien kukinta-aikoja. Riippuen sijainnista Suomessa on yhden lajin kukinnassa jopa viiden viikon eroja. Kun vielä otamme huomioon kolmeviikkoisen paikallisen vuosittaisen vaihtelun mahdollisuuden, ei voida sanoa milloin jokin pioni kukkii tietyllä paikkakunnalla. Jos annamme jonkun ajankohdan, se ei pidä paikkaansa, ja saamme vain moiteryöpyn.

 

Sen sijaan voimme verrata eri pioniryhmiä. Sieltä kukin voi itse hakea kukinta-aikoja kun esimerkiksi vertaa muita aikoja kiinanpionien kukintaan.

 

Kiinanpioneille on annettu 2-3 viikkoa kukinta-aikaa. Paras kukinta on jakson alkupuolella, sivukukinnot voivat joillakin lajikkeilla jatkaa kukintaa yli parin viikon. Lajikkeiden väliset erot ovat hyvin pieniä, ovathan kaikki samaa lajia. Myöhäisin aloittaa ennen kuin varhaisin on lopettanut. Varhaisista lajikkeista mainittakoon esim. Festiva Maxima ja Edulis Superba. Myöhäisistä Bowl of Beauty, Elsa Sass, Alice Harding.

 

Itoh –hybridit kasvattavat uusia versoja kasvukauden edistyessä. Jokaisen latvaan tulee kukka. Täten vanhassa kasviyksilössä voi olla kukkia vielä elokuussa.

Pionien, kuten kaikkienkin kasvien, kukinta-ajat lähestyvät toisiaan pohjoiseen eli lyhyempään kasvukauteen mentäessä.